Goddag i stugan

Det var detta inlägg som sparkade oss i baken, nu är vi famous här bland renarna, sten-sture bad turja idag om en sten autograf:

Hej hallå tjena tja ! lite dålig uppdatering därför tar två jäntor från Norrland hand om den här trevliga bloggen ett tag medans isabel är i Stockholm och är med i en knyppeltävling för seniorer. Om ni inte vet vad knyppla är så är ni heeelt uuute daaaaah! Lost in the ocean lixsom. Slänger in en bild på när bella i fösta deltävlingen i knyppel vm i somras, hon är en stolthet för Sverige (sweden).


På bilden ser ni isabel till vänster som får panik eftersom hon nästan missade en liten knyppel ögla, hennes team leader Sten-Sture hjälper till närt det krisar. Han är allt bra snäll ,en riktigt händig karla karl.


Nog om Isabel nu ska ni få veta lite om oss, vi vet ni kan knappt bärga er :D

Vi är två jäntor från dom innersta skogarna i Norrland, Vi heter Tarja och Turja Halloneeen (mask i hallonen mobbade alla för oss när vi var små, inte kul!) Vi är då inte syskon som man kan tro utan eftersom det inte finns så många puddingar här (om ni förstår vad vi menar;) ) så blir det lätt lite inavel. Det förklarar varför norrlänningar är som dom är. Vi går iallfall i skolan, det tar faktiskt bara 2 timmar med bil dit men vi brukar aldrig åka bil, vi går för hälsans skull. Då tar det endast 5 timmar vi brukar oftast plocka kottar på vägen. Skolan börjar vid 8 och första lektionen renskötsel (pyttsan vad lätt, vi har mvg :D). Men om man har tur kanske man lyckas fånga en ren på vägen och då tar det bara 4 timmar och 55 minuter:) Vi måste alltså gå upp vid 2, som riktiga jäntor. Ni stockholmare är så utseendes fiuxerande, här är de bara på med renstövlarna och rendräkten och sen kasta ne en renklämma i väskan till lunch. Vattnet tar vi i bäcken bredvid ica ren, det enda drive in för renar (dom ska bygga ut mcdonalds drive in snart, wihuu). Här parkerar man sin ren och går in och handlar, renvakt kostar bara en femma. Så kollar han din ren i en halvtimma om du missar tiden så kommer din ren vara en fri en. Det är så himla orättvist ALLA i skolan har en ren förutom vi, kan man tänka sig. Våra förälddrar säger att renrasig ren med stamtavla kostar för mycket, pyttsan. De säger att vi måste växa upp och fånga vår egen ren och om vi köper en nu kommer den vara för liten om några år.

På tisdag har vi fått ledigt från skolan eftersom det är Sverige mot grekland i renvm :) Kan det bli än en renklämma och renvm? Tror inte de va ;) Eftersom Grekland är en blåbärsnation kommer vi vinna lätt. Vi är trots allt äkta samer. Jaha hur känner vi Isabel då? Jo det kan vi säga dig, bella brukar helst inte vilja prata om det här eftersom hon tycker det är pinsamt. Isabel var påväg till knyppel vm i pakistan, hon hade dock på något konstigt sätt hamnat i norrland troligen var det så att en av hennes största motståndare i knyppel, besten Greta Knyppel :O doh! doh! Hur som helst så träffade vi på henne precis när vi fångat vår första ren och vi erbjöd henne en renklämma som hon snabbt slukade i ett nafs, borta var renen. Hur som helst så skjussade vi henne med norrlands snabbaste ren, fasty(i) . Fasty är en rolig hona på 9 klövar i snön, hon var så duktig. Isabel lyckades tillslut komma till Pakistan i tid och vann mot Greta knyppel. Som tack gjorde hon flera smarriga renklämmor av Fasty(i), vi blev dock inte så glada men vi vet att hon menade väl (klämmorna var iallfall goda). Så just nu kanske du sitter och knaprar på Fasty(i) ta då ut klämman ur munnen och skicka den till oss, Renvägen 2. Vi kommer ordna en minnesvägg nere på ica ren, med alla bitar av Fasty(i).

Men nu ska vi iväg på renmaraton, vi ska ha fasty. Ja det är sant vi lyckades pteruppliva henne med de få bitarna vi hade , vi helt enkelt lappade ihop henne. Det som saknas är hennes ena klöv men vi tog hundens istället: :)
Många klöviga hälsningar Tarja och Turja :)

Kommentarer
Postat av: Jenna

haha ni fick mig att vika mig av skratt! fortsätt såhär!

2008-11-29 @ 00:33:08
Postat av: tarja

tack, alltid lika kul att höra komplimanger! fasty(i) hälsar gnägg

2008-11-30 @ 10:23:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0